Dnes vám představíme dalšího z členů naší “Motion Family”, a to Pavla Pechmana. Pavel je v Etnetera Group od samotného začátku a pohyboval se napříč všemi možnými odděleními. Patří k zaměstnancům, kteří jsou ve společnosti nejdéle a momentálně je na pozici Senior Designer v grafickém oddělení Etnetery Motion. O Pavlovi jsme se toho chtěli dozvědět více, a proto jsme ho krátce vyzpovídali

Jak jsi se k Etneteře dostal a kdy to bylo? 

Do Etnetera Group jsem se dostal před devatenácti roky prostřednictvím odpovědi klasický inzerát. Tenkrát mě nabírali zakladatelé Etnetery – Martin Holečko a Václav Bittner.

Jaká byla tvoje role v na začátku? Věnoval jsi se podobné práci i předtím?

Od začátku jsem dělal v Etneteře grafika i když jsem střídal různá oddělení. Do firmy jsem přišel v podstatě rovnou po střední škole. Chodil jsem na civilku a mimo to jsem pracoval na soukromých grafických projektech. Na jejich základě mě poté do firmy nabrali. Grafika dělám dodnes a momentálně jsem na pozici Senior Designer v grafickém oddělení Etnetery Motion.

Co tě nejvíce baví na práci grafika? 

Nejvíce mě baví různorodost a výzvy, které tato práce přináší. I když to dělám již opravdu dlouho, tak stále přichází nové výzvy a různé věci, kterým musím čelit. Nejsou to ani tak výzvy grafické, ale kolikrát osobní. Někdy musím vyjít s klientem a najít kompromisy v práci. Najít balanc mezi tím, aby to bylo graficky zajímavé a funkční a zároveň aby to vyhovovalo klientovi, může být náročné. Praxe mě naučila, že je fajn někdy ustoupit od “grafického ega” a klientům vyhovět. Zároveň je důležité klienta umět přesvědčit třeba o lepším nápadu.

Co máš na Motion nejraději?

Určitě kolektiv lidí, to je to, co mě tu vždycky dlouhodobě drželo. Vždycky bylo moc fajn tu s lidmi pracovat. Jsou to ti kolegové, s nimiž zajdete rádi po práci na pivo. Nemám rád takové to přijít do práce, udělat své a s nikým se ani nebavit. Další skvělá věc je, že mám přístup k zajímavým klientům, na které bych si na volné noze nesáhl. Typicky Škodovka a podobné projekty. 

Na jakém nejzajímavějším projektu jsi zatím pracoval?

Mám už za sebou stovky projektů, takže najít a vypíchnout jen jeden je dost těžké. Hodně mě třeba bavil projekt realizovaný asi před dvěma roky, při kterém jsme tvořili vizuální styl pro Future Port Prague. Tenkrát to bylo hodně vidět všude po městě. To byla velká satisfakce. Stejně jako komunikační koncept pro město Praha (Čistou, stopou, Prahou), který se používá a je vidět po městě dodnes. Také mě hodně bavily projekty pro ŠKODA Auto. Například projekty interního vzdělávání (e-learningy) a podobně. Bavilo mě, že navrhuji věc, která se mezinárodně používá. Vždy  je opravdu fajn, když opravdu mnoho zemí na světě využívá tvůj produkt. A navíc to bylo zábavné. Zajímavé byly také projekty pro Pepsi nebo třeba výrobce VR brýlí VRgineers, pro které jsem vymyslel a připravil kompletní vizuální styl.

Máš nějakou vtipnou příhodu, která se ti za ty roky u nás stala? 

Občas mě rozesmějou absurdní požadavky klientů. Třeba když měl klient fotku někoho zezadu a chtěl, abychom ho otočili o 180 stupňů.

Pokud zrovna nepracuješ, jak trávíš svůj volný čas? 

Snažím se co nejvíce času trávit se svými dětmi. Hodně jezdím na kole po lese, vyhovují mi různé traily a kopce. V zimě pak jezdím na snowboardu a dříve jsem se věnoval i na skateboardu. Jinak mám rád dobré sci-fi filmy, víno a pivo. 

 

Moc děkujeme Pavlovi za rozhovor a příští měsíc se můžete těšit na dalšího člena naší #motionfamily !