Dnes vám představíme dalšího z členů naší “Motion Family”, a to Tomáše Volfa. Volfík, jak mu všichni v Motion říkají, je v Etnetera Group již čtyři roky a momentálně je na pozici Senior Project Manager v Etnetera Motion. O Tomovi jsme se toho chtěli dozvědět více, a proto jsme ho krátce vyzpovídali.


Jak jsi se k Etneteře dostal a kdy to bylo?

Bylo to v létě 2017. Odpovídal jsem na inzerát na Startupjobs, akorát jsem se nějak spletl a myslel si, že se hlásím do Etnetera, a.s. . Rozdíl jsem zjistil až na pohovoru, ale nabízená pozice a kultura firmy mě zaujala, tak jsem tady. 

Jaká byla tvoje role na začátku? Věnoval jsi se podobné práci i předtím?

Vlastně úplně stejná. Nastoupil jsem primárně jako projekťák na velký projekt pro ŠKODA AUTO, na kterém stále pracuji. Nicméně se Motion začal mnohem více věnovat technickým projektům, což je ideální prostor pro mě, a tak kromě projektového řízení řeším i technologické směřování firmy.

Co tě nejvíce baví na práci projekťáka?

Určitě je to možnost vnést do všeho pořádek. Jsem hodně strukturovaný člověk a baví mě to přenášet do své práce. Zároveň je to možnost získat široký rozhled, porozumět mnoha oborům. Ve výrobě mi vadilo, že dělám víceméně to stejné pořád dokola. Jako projekťák musím mnohem více porozumět businessu klienta i klientovi samotnému, abychom dosáhli oboustranné spokojenosti.

Co máš na Motion nejraději?

Určitě lidi. Dovedu si snadno představit jinou firmu, kde by mě projekty bavily více nebo byly větší výzvou, ale těžko si dovedu představit firmu s takovou atmosférou a kulturou. Když potřebujete, vždy vám někdo pomůže, dokonce rád! Nejlépe je to asi poznat na tom, že s aktuálními i bývalými kolegy trávím dost volného času, což se mi v jiných firmách nestalo.

Na jakém nejzajímavějším projektu jsi zatím pracoval?

V Motionu je to určitě již zmíněný projekt pro ŠKODA AUTO, který distribuuje obsah do dealerské sítě po celém světě. V minulých zaměstnáních jsem se věnoval více technickým projektům, jako např. vývoji skladového systému, implementace chytrých technologií parkoviště, nebo rozvoji opravdu velkého e-shopu s parfémy.

Máš nějakou vtipnou příhodu, která se ti za ty roky u nás stala?

Kromě toho, že jsem tu vlastně omylem? Určitě, těch příhod bude z firemních akcí více, akorát nejsou asi moc publikovatelné 🙂

Pokud zrovna nepracuješ, jak trávíš svůj volný čas?

Rád se vídám s lidmi. Ať už jdu na výlet do přírody, zahrát si badminton, zachytat na florbal, nebo jen zajdu na pivo (a to já rád!). Do toho hraji druhou ligu v šipkách. A když zrovna náladu na společnost nemám, tak hodně čtu a věnuji se gamingu.

Máš jako projektový manager nějaký tip, jak řídit projekty lépe?

Podle mě je na projektovém řízení nejdůležitější umět odřídit sám sebe a svou práci. Projekťák, který si nezvládne organizovat čas nebo své úkoly pak jen velmi těžko dokáže efektivně řídit tým tak, aby vše probíhalo hladce. Sám používám zjednodušenou metodu GTD, kde jedinou schránku tvoří můj e-mail. Ten odbavuji metodou Inbox Zero, čímž mi odpadají různé todo listy, poznámky apod. Veškeré informace a úkoly, kterým musím věnovat pozornost, vidím tak okamžitě v jednom seznamu, který se dá díky funkcím e-mailových klientů (archivace, odložení, štítky) velmi dobře spravovat. Díky tomuto postupu se mi nestává, že by mi nějaké komunikace zapadla a něco zůstalo nevyřízeno. Zároveň mám vždy jasnou představu o tom, co mě čeká následující den, a mohu podle toho plánovat.

Moc děkujeme Volfíkovi za rozhovor a příští měsíc se můžete těšit na dalšího člena naší #motionfamily !