Novým CEO kreativní agentury Etnetera Motion se od 1. března 2022 stává Michal Bubeníček. Ten doposud v Motion působil na pozici Strategy directora. Po osmi letech tak střídá Václava Peterku, který přechází na
novou pozici v Etnetera Group.

“Úspěšný tandem Michala a Václava vybudoval z Etnetera Motion druhou největší firmu v naší skupině. Ta se stala ambasadorem strategické digitální komunikace pro významné brandy na českém trhu. Jsem rád, že další cestu Motion dokážeme ve skupině ještě více podpořit naším technologickým know-how a tím ji na trhu dál výrazněji diferencovat,” říká Martin Palička, CEO Etnetera Group a dodává: “ Zkušenosti Václava Peterky z dlouholetého vedení Etnetera Motion jsou velmi cenné. Proto jsem rád, že brzy budeme moci oznámit jeho start ve vedení nové byznysové kompetence v Etnetera Group.”

Nová role CEO
Michal Bubeníček mění přístup k vedení společnosti a bude se více zapojovat do klíčových projektů nejen jako CEO, ale i jako kreativní stratég.  Jeho cílem je udržet propojení CEO agendy s rozvojem služeb a klientů. Nový pohled začíná implementovat i prvními dílčími změnami ve struktuře firmy: zužuje management tým a do jednoho týmu spojuje kreativce s designéry.

Klientské portfolio
Ve svém klientském portfoliu má Etnetera Motion silné vertikály v podobě automotive, FMCG a aktuálne posiluje i segment farmacie. Mezi jeho stávající klienty patří ŠKODA AUTO, innogy, ROSSMANN, MSD, NIVEA, Eucerin nebo Hero Czech.

Michal počítá s větším zapojením do projektů Etnetera Group a tím i posílením společného portfolia dík stávajícím i novým kompetencím ve skupině.

„Zapojení nových technologií do marketingové komunikace pro nás bylo a je klíčovou výhodou nejen na českém trhu. Umíme pracovat s novými nástroji využívající strojové učení, augmentovanou realitu nebo virtuální realitu. Dále také tvoříme systémy pro digitální vzdělávání. ” říká Michal Bubeníček. “Zároveň posilujeme kompetenci kreativní strategie, která hraje čím dál větší roli v komunikaci, vzhledem k přehlcenosti informační sféry kolem nás,“ dodává.

Kromě toho plánuje Michal Bubeníček pokračovat mimo jiné ve spolupráci s agenturním týmem v Sydney, kde úspěšně realizoval několik projektů a kde stále vidí nové zajímavé příležitosti.

Přátelství v Motion

Václav a Michal spolu v roce 2012 založili agenturu pod střechou Etnetera Group. Z počátku
malý, rize digitální tým, zaměřující se především na multimediální projekty pro ŠKODA AUTO a
NIVEU vyrostl a stal se druhou největší firmou ve skupině.

„S Vaškem jsme se vždycky doplňovali, oba jsme měli společný zápal do kreativních projektů a učení se nových věcí. Vašek byl původně projekťák s kodérským přesahem. Já spíše markeťák s grafickým přesahem. Díky tomu jsme měli dobře rozhozené role ve vedení agentury.  Vašek se staral o CEO agendu, finance a personální řízení a já jsem se spíše zaměřoval na rozvoj našich služeb, jejich kvalitu a nový business. Za těch osm let jsme zažili pořádné dobrodružství, od klasické projektové i kreativní práce v office, tak i různorodé projekty v terénu, jako natáčení z vrtulníku, měsíce natáčení a bydlení v hangáru na letišti nebo nekonečné nahrávání voiceoverů v londýnském studiu. Nejen za to chci Vaškovi moc poděkovat,“ uvedl Michal Bubeníček, nový CEO Etnetera Motion.

O Etnetera Motion:
Etnetera Motion je kreativní full-service agentura skupiny Etnetera Group. Technologické
zázemí rodiny Etnetera propojuje s kreativní strategií, digitálními trendy a progresivním
přístupem. Mezi její specializace patří design a kreativa, brand building, tvorba komunikačních
strategií, produkce obsahu, ale i byznysová řešení jako jsou learning development a loajalitní
programy. Dlouhodobě spolupracuje s partnery, mezi které patří ŠKODA AUTO, NIVEA, MSD,
ROSSMANN, Eucerin nebo Hero Czech.

Rita Gabrielová
Manažerka komunikace
rita.gabrielova@etnetera.cz
+420 702 174 103