Etnetera, zakladatelská společnost přední české IT skupiny Etnetera Group, nově rozšiřuje svoji značku o sub-brand. Ten podtrhuje historickou roli Etnetery ve skupině i její trvalé zaměření na softwarový vývoj. Letošní jubileum – čtvrtstoletí na trhu – tak Etnetera završuje změnou obchodního názvu na Etnetera Core a.s.

„Poslední dva roky znamenaly pro Etnetera Group prakticky nepřetržitou transformaci, v rámci které naše skupina posílila o tři nové firmy. Nastal čas promítnout byznysové změny i do naší brand identity a vydat se do dalšího čtvrtstoletí jako skupina firem se silnou vizí i transparentní značkou,” říká Martin Palička, CEO a předseda představenstva Etnetera Group.

Pevné jádro Etnetera Group
Nový název Etnetera Core charakterizuje Etneteru jako původní jádro Etnetera Group, ze kterého postupně vznikly Etnetera Activate, Etnetera Motion, Etnetera Sense i Etnetera Flow. Současně i její orientace na softwarový vývoj asociuje “jádro” v programátorském kontextu. Konečnou podobu tzv. sub-brandu (doplňujícího názvu) Etnetery ovlivňovaly i značky ostatních firem ve skupině.

„Naším cílem bylo, aby jednotlivé sub-brandy v rámci Etnetera Group vytvářely harmonický celek. Každá z firem nese tag-name, který reprezentuje její purpose nebo mindset, ale zároveň zapadá do celkového ekosystému brand architektury skupiny,” vysvětluje Michal Bubeníček, CEO Etnetera Motion a spoluautor rozvoje brandingu.

Sub-brand a vnitřní hlas
Důležitým vnitřním hlasem byli i samotní zaměstnanci Etnetery, kteří se tvůrčího procesu aktivně účastnili. Jejich mnohaleté spojení se značkou Etnetera bylo vodítkem při opakovaných brand sprintech, kdy nový sub-brand pomalu krystalizoval. Do „Etnetera Core” se díky tomu promítly nejen historie, ale i firemní kultura a principy tzv. svobodné firmy. Asociace jako „hard core” nebo „ kóóór Etnetera ” dokládaly silnou vnitřní energii týmů i osobitý humor, na kterém Etnetera svou brand identity také staví.

To klíčové se nemění
Změna značky nic nemění na principech fungování firmy ani na její majitelské struktuře. Beze změny zůstávají smluvní podmínky, kontakty i IČO. A stejná je i garance plnění všech smluvních závazků, které se změnou obchodního názvu Etnetery a.s. automaticky přecházejí na Etnetera Core a.s. Od 29. září 2022 je Etnetera Core a.s. také zapsána v Obchodním rejstříku.

 

Etnetera Group
Společnost Etnetera Group je prostřednictvím společností Etnetera Core, Etnetera Flow, Etnetera Motion a Etnetera Activate zkušeným partnerem klientů při rozvoji digitální formy podnikání. Navrhuje a vyvíjí webová a mobilní řešení pro komunikaci se zákazníky a ecommerce, datovou a webovou analytiku a marketingovou automatizaci. Poskytuje konzultační služby v oblasti rozvoje e-commerce i agenturní full-service v oblasti kreativních komunikačních strategií zaměřených na brand building, influencer marketing, design nebo produkci obsahu.

Kontaktpro média
Mgr. Rita Gabrielová
Manažerka komunikace, Etnetera Group
rita.gabrielova@etnetera.cz
+420 702 174 103